Scheepvaartkeuring zee/binnenvaart

Helaas kunnen wij tijdelijk geen nieuwe afspraken inplannen voor de keuringen. Wij raden u aan om elders een afspraak te maken. Op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport staat een lijst van alle keuringsartsen.

https://www.ilent.nl/documenten/transport/zeevaart/medische-zaken-zeevaart/publicaties/keuringsartsen-scheepvaart

Voor eventuele vragen kunt u mailen naar:
info@duijnsimons.nl


In de praktijk worden keuringen verricht voor de zeevaart en voor de binnenvaart (groot vaarbewijs, Rijnpatent, dienstboekje en klein vaarbewijs). De arts E. Simons is door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als keuringsarts voor de scheepvaart.

schepen wachtend in Oranje sluis

De keuringen worden doorgaans eenmaal per week verricht; op maandagavond of dinsdagavond.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken kunt u bij voorkeur mailen naar info@duijnsimons.nl waarbij u uw telefoonnummer vermeldt.  U wordt dan teruggebeld of teruggemaild.
U kunt uw gegevens ook doorgeven aan de assistente op telefoonnummer 020 490 42 31 tussen 8:00 en 17:00 uur. Ook dan wordt u teruggebeld of teruggemaild.

Voor zowel de zeevaart- als de binnenvaartkeuring neemt u mee:

  • een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart)
  • een ingevuld formulier (zie kopje ‘keuringsformulier’)
  • bril of gehoorapparaat (indien aanwezig)
  • monsterboekje (indien aanwezig)
  • op de praktijk dient u urine te lozen

Keuringsformulier

Keuringsformulier downloaden

Mocht het u niet lukken het keuringsformulier te downloaden en uit te printen, dan kunt u ook een exemplaar op de praktijk krijgen en invullen. Houdt u er dan rekening mee dat u 5 á 10 minuten nodig hebt om het formulier in te vullen en u dient dus iets eerder op de praktijk te verschijnen.

Uitslag en tarief

De uitslag van de keuring zal dezelfde dag nog ingevoerd worden in het register van de Inspectie Leefomgeving en Transport. De geneeskundige verklaring krijgt u meteen na de keuring mee. Deze verklaring heeft een geldigheid van drie maanden.

Het tarief voor een binnenvaartkeuring bedraagt €130,- (inclusief 21% btw) en voor een zeevaartkeuring €150,- (inclusief 21% btw). U krijgt een factuur toegestuurd.

NB:  de medische keuringen vallen niet onder het NHG certificaat