Scheepvaartkeuring zee/binnenvaart en rijbewijskeuringen

In de praktijk worden keuringen verricht voor de zeevaart en voor de binnenvaart (groot vaarbewijs, Rijnpatent, dienstboekje en klein vaarbewijs). De artsen E. Simons en M.C. Duijn zijn beiden door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als keuringsartsen voor de scheepvaart. Tevens doen wij rijbewijskeuringen.

schepen wachtend in Oranje sluis

De keuringen worden doorgaans tweemaal per week verricht; op maandagavond en dinsdagavond.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken kunt u bij voorkeur mailen naar info@duijnsimons.nl waarbij u uw telefoonnummer vermeldt.  U wordt dan teruggebeld of teruggemaild.
U kunt uw gegevens ook doorgeven aan de assistente op telefoonnummer 020 490 42 31 tussen 8:00 en 17:00 uur. Ook dan wordt u teruggebeld of teruggemaild.

Voor zowel de zeevaart- als de binnenvaartkeuring neemt u mee:

  • een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart)
  • een ingevuld formulier (zie kopje ‘keuringsformulier’)
  • bril of gehoorapparaat (indien aanwezig)
  • monsterboekje (indien aanwezig)
  • op de praktijk dient u urine te lozen

Keuringsformulier

Keuringsformulier downloaden

Mocht het u niet lukken het keuringsformulier te downloaden en uit te printen, dan kunt u ook een exemplaar op de praktijk krijgen en invullen. Houdt u er dan rekening mee dat u 5 á 10 minuten nodig hebt om het formulier in te vullen en u dient dus iets eerder op de praktijk te verschijnen.

Uitslag en tarief

De uitslag van de keuring zal dezelfde dag nog ingevoerd worden in het register van de Inspectie Leefomgeving en Transport. De geneeskundige verklaring krijgt u meteen na de keuring mee. Deze verklaring heeft een geldigheid van drie maanden.

Vanaf 1 februari 2023 bedraagt het tarief voor een binnenvaartkeuring €130,- (inclusief 21% btw) en voor een zeevaartkeuring €150,- (inclusief 21% btw). U krijgt een factuur toegestuurd.

NB. Voor rijbewijskeuringen kunt u ook bij ons terecht. U kunt pas een afspraak maken als u van het CBR keuringsformulieren heeft gekregen waarop een ZD nummer staat ! Om een afspraak bij ons te maken zie hierboven.

NB:  de medische keuringen vallen niet onder het NHG certificaat