Actueel

Kleine chirurgische ingrepen

Sinds januari 2023 hebben wij een speciale kamer ingericht voor het verrichten van kleine chirurgische ingrepen. Mevr. dr C. van der Horst, plastisch chirurg, voert de verrichtingen uit samen met een van de assistentes.

Kleine chirurgische ingrepen zijn operaties die uit te voeren zijn onder plaatselijke verdoving. Onder deze ingrepen vallen bijvoorbeeld:

 • Kleine huidafwijkingen
 • Ingroeide teennagels
 • Moedervlekken
 • Atheroomcyste dan wel talgkliercyste (Groei van een talgklier onder de huid vaak ten gevolge van verstopte afvoer die ontstoken kan raken)
 • Lipoom (In de volksmond vetbult, ophoping van vetcellen waardoor een zwelling ontstaat)
 • Fibroom (Huiduitstulping)
 • Wratten

Procedure:

 1. Afspraak maken voor beoordeling.
 2. Diagnose wordt gesteld.
 3. Uitleg procedure en complicaties, beantwoorden van vragen. Afspraak maken voor ingreep.
 4. De ingreep vindt plaats (ontsmetten van het operatiegebied, plaatsen van verdoving, verwijderen van de vlek/knobbel, de wond wordt gehecht en u krijgt advies omtrent het schoonmaken van de wond).
 5. Afspraak maken voor het verwijderen van de hechtingen/wondcontrole.

LSP: doet u mee?

Verbeter de zorg voor jezelf door toestemming te geven voor het LSP

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent.

Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder een filmpje bekijken.

Het LSP op de huisartsenpost (Nederlands gesproken) – YouTube

Ziekte, een blessure of een ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of een huisartsenpost. In al deze gevallen is het belangrijk dat die zorgverleners uw actuele medische gegevens kunnen inzien. Zo krijgen zij snel een goed beeld van uw medische situatie. En zo krijgt u de juiste zorg.

Zorgverleners willen daarom graag uw medische gegevens elektronisch kunnen opvragen, ook s ’avonds en in het weekend. Zij maken daarbij gebruik van een speciaal, beveiligd netwerk: Het LSP (Landelijk Schakelpunt). U moet hen eerst toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen via het LSP.

Voor kinderen tot 12 jaar kunt u als ouders /voogd toestemming geven. Voor kinderen van 12 tot 16 jaar geldt dat zowel een ouder/voogd als het kind zelf toestemming moet geven.

U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Ook is het mogelijk om bepaalde medische gegevens te laten afschermen.

Hoe kan ik toestemming geven?

 • U kunt ook dit PDF formulier uitprinten en bij ons afgeven.
 • U kunt het persoonlijk doorgeven aan onze doktersassistenten.

Mocht u ondanks deze informatie nog vragen hebben, stelt u deze dan aan uw huisarts of doktersassistente of kijk op Het LSP | Volgjezorg