Praktijkinformatie Huisartsenpraktijk Schellingwoude

Openingstijden

De praktijk is geopend van 8.00 – 17.00 uur.
Voor spoedgevallen zijn wij altijd bereikbaar via het praktijknummer 020-4904231 (keuze 1).

Spreekuur huisarts

Iedere werkdag wordt er in de praktijk door de huisarts een ochtend- en middagspreekuur gehouden. Het spreekuur is uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken doet u door te bellen met de doktersassistente of aan de balie. De doktersassistente zal u vragen naar de reden waarom u een afspraak wil maken. Door de vragen van de doktersassistente te beantwoorden, kan zij beoordelen door wie en wanneer u het beste geholpen kunt worden.

Op maandag- en woensdagavond wordt een avondspreekuur gehouden.  Hiervoor dient u een afspraak te maken via de assistente.

Mocht u verhinderd zijn voor uw afspraak, of is de afspraak niet meer nodig, dan verzoeken wij u tijdig uw afspraak af te zeggen. Het is helaas niet altijd mogelijk om op dezelfde dag nog gezien te worden.

Spreekuur doktersassistente

U kunt bij de assistente terecht voor onder andere het meten van de bloeddruk, uitspuiten van de oren, injecties, wratten aanstippen, het maken van uitstrijkjes, longfunctiemeting en dergelijke ingrepen. U dient hier wel een afspraak voor te maken.

Spreekuur praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner begeleidt de patiënten met diabetes mellitus, COPD/astma en hart- en vaatziekten.

Spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag 09.00 – 17.00 uur

Spreekuur psycholoog (POH GGZ)

De  psycholoog (praktijkondersteuner GGZ) begeleidt patiënten met psychische klachten. Spreekuur: iedere maandag- en donderdagochtend 08.30 – 12.30 uur

Herhaalrecepten

  • Via receptenlijn 020 491 02 87, voor 10.00 uur ingesproken: recept ligt de volgende dag na 15.00 uur klaar bij apotheek, of wordt (indien aangegeven) thuis bezorgd. NB: bij de Waterlandapotheek duurt het een dag langer.
  • Oude verpakking afgeven op de praktijk, de medicijnen liggen de volgende dag na 15.00 uur klaar (in de apotheek). NB: bij de Waterlandapotheek duurt het een dag langer.
  • Patiënten van de Nieuwendammerapotheek kunnen bij de apotheek hun oude medicijndoosje inleveren, de dag erna ligt het na 15.00 uur klaar.

Via de website van uw apotheek kunt u ook herhaalrecepten aanvragen. Hieronder staan de directe links om uw herhaalrecept aan te vragen:
Nieuwendammer apotheek:
https://nieuwendammerapotheek.leef.nl/herhaalservice/
Noordam apotheek:
https://apotheeknoordam.leef.nl/herhaalservice/
Waterland apotheek:
http://nl.boots.com/stores/boots-apotheek-waterland/#herhaalrecepten

Uitslagen

U kunt bij voorkeur tussen 8.00 en 11.00 uur bellen voor het opvragen van de uitslag van een onderzoek. De assistente zal u de uitslag vertellen. Mocht u nadere uitleg nodig hebben dan kan de assistente voor u een terugbelafspraak maken: u wordt dan teruggebeld.

Visites

Wanneer u vanwege medische redenen niet in staat bent om naar de praktijk te komen, dan verzoeken wij u om bij voorkeur tussen 8.00 – 11.00 uur telefonisch een visite aan te vragen.

Waarneemregeling

Wanneer u tussen 17.00 uur ’s avonds en 8.00 uur  ’s morgens, in de weekenden of op een feestdag voor spoedgevallen een dokter nodig heeft, dan kunt u hiervoor terecht bij de huisartsenpost. Deze kunt u bereiken via het telefoonnummer 088 003 06 00. Zie ook de website: www.huisartsenpostenamsterdam.nl

In onze praktijk werken we volgens het Privacy Reglement Huisartsenpraktijk Schellingwoude. De praktijk is aangesloten bij de klachten en geschillenregeling van de Stichting Klachten & Geschillen Eerstelijnszorg ( www.skge.nl )